Χιμένεθ: «Γύρισα σπίτι μου»

Έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ΑΕΚ και μίλησε για την επιστροφή του.

Αυτό που έγινε σήμερα (6/2) το πρωί στα γραφεία της ΑΕΚ, δηλαδή υπογραφή συμβολαίων που σφράγισαν την επιστροφή του στον κιτρινόμαυρο πάγκο, ο Μανόλο Χιμένεθ το είχε στο μυαλό του και το ήθελε σχεδόν από την πρώτη στιγμή που έφυγε το περασμένο καλοκαίρι.

Παρόλο που τότε, όπως έχει πει και ο ίδιος, ήταν μια απολύτως συνειδητή επιλογή, η επιστροφή στην Ισπανία.

Τώρα όμως ο Χιμένεθ είναι και πάλι εδώ, δεν κρύβει πως αισθάνεται σαν να γύρισε “σπίτι” του και την οικογένεια του, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια και απαιτείται σκληρή δουλειά.

“Είναι μια απόφαση καρδιάς, αλλά έχουμε να κάνουμε με μια πολύ μεγάλη ομάδα. Οπότε από την μια η καρδιά με ωθεί να έρθω, όμως ο εγκέφαλος λέει πως ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να δουλέψουμε. Ελπίζουμε πως τα πράγματα θα πάνε καλά.

Δεν έχω κάποιο φάρμακο άμεσο, ούτε μαγικό ραβδάκι. Εγώ θέλω να κερδίζω πάντα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα πιθανό. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, είναι να δώσουμε την μάχη μας, τον καλύτερο μας εαυτό, για να τιμήσουμε αυτή την μεγάλη ομάδα.

Αισθάνομαι σαν να έρχομαι στο σπίτι μου, σαν να βρίσκομαι στην οικογένεια μου. Θέλω να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό και να μην απογοητεύσουμε κανέναν. Το ποδόσφαιρο είναι πάντα ποδόσφαιρο. Από εδώ και πέρα, δουλειά, δουλειά και επίσης έρωτα γιατί αυτή την ομάδα την έχω στην καρδιά μου”.