Honda Urban EV: Ηλεκτρικός ρεαλισμός

Το ηλεκτροκίνητο city car που εξελίσσει η ιαπωνική φίρμα θα πραγματοποιήσει μια ακόμα, εμφάνιση ως πρωτότυπο στην προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία, θα είναι πιο κοντά στη σχεδιαστική πραγματικότητα του τελικού προϊόντος.

Η ιαπωνική φίρμα επανέρχεται με ένα ακόμα concept -το πρώτο παρουσιάστηκε πέρυσι στην έκθεση της Φρανκφούρτης- του ηλεκτρικού της city car με τη ρετρό αισθητική το οποίο θα παρουσιαστεί ως «προπαραγωγής πρωτότυπο» στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Όπως προκύπτει από το νέο σκίτσο, η Honda επέλεξε τελικά το πρακτικότερο πεντάθυρο αμάξωμα αντί του τρίθυρου του πρώτου concept, ενώ συνολικά δείχνει να ακολουθεί μια πιο συντηρητική σχεδίαση σε σχέση με το χαριτωμένο πρωτότυπο που προηγήθηκε.

Αναλυτικότερα, στη νέα εμφάνισή του ως πρωτοτύπου, το Honda Urban EV δείχνει να έχει μικρότερο πλάτος, ενώ παρατηρεί κανείς μια τάση αύξησης στις καμπύλες συνδυαστικά και με τις πιο φαρδιές κολώνες οι οποίες προφανώς, έχουν σχεδιαστεί κατά αυτόν τον -νέο- τρόπο για λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια.

Αντιθέτως, στην θέση τους δείχνουν να παραμένουν τα χαρακτηριστικά στρογγυλά φωτιστικά σώματα αν και η τετραγωνισμένη κάθετη όψη έχει αντικατασταθεί από πιο καμπύλες φόρμες σε ό,τι αφορά την χάραξη του προφυλακτήρα και των θόλων.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καθώς η Honda επιφυλάσσεται ενδεχομένως για την νέα εμφάνισή του ως πρωτοτύπου στην ελβετική έκθεση. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το κρίσιμο μέγεθος της αυτονομίας αναμένεται να διαμορφωθεί σε 320 χλμ.