ΠΑΟΚ:Αυστήρή ποινή, προσοχή στην Καλαμαριά

Ο Σάντος σχολίασε την ποινή του Γεωργιάδη και έστειλε μήνυμα αυτοσυγκέντρωσης εν όψει Καλαμαριάς.

Το κλίμα αναστράφηκε και η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος, απλά επιβεβαίωσε αυτή την άποψη. Ο πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε ευδιάθετος, αλλά και καυστικός όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα της τιμωρίας του Γιώργου Γεωργιάδη. Ο τεχνικός του Δικεφάλου παραδέχθηκε επίσης ότι στο ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ έπαιξε ως ομάδα και προέτρεψε τους παίκτες να αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο και το ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

«Δεν πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, το βέβαιο είναι όμως ότι παρουσιαστήκαμε πιο ομάδα από ποτέ. Πρέπει λοιπόν να διατηρήσουμε αυτή την απόδοση και να λειτουργήσουμε στο μέλλον με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, με την ίδια αυτοσυγκέντρωση και με το ίδιο επίπεδο οργάνωσης. Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι επειδή κερδίσαμε τον Αρη, κερδίσαμε τα πάντα. Ο δρόμος είναι μακρύς, απλά διαπιστώνω ότι πλησιάζει προς μια κατάληξη», είπε ο Φερνάντο Σάντος και επανέλαβε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν εντός της επόμενης τριετίας.

Ο πορτογάλος τόνισε μάλιστα την έννοια της ομάδας. «Στον αγώνα με τον Αρη δεν πήγαν καλά απλά οι αμυντικοί μας παίκτες. Η γενικότερη στάση και συμπεριφορά του συνόλου έκανε τη διαφορά. Για παράδειγμα, όταν είχαμε την κατοχή της μπάλας, οι παίκτες επιδίωξαν να βρουν τρόπους για να επιτεθούν κι όταν είχε την μπάλα ο αντίπαλος, όλοι οι παίκτες προσπαθούσαν να την κλέψουν για να αποτρέψουν στον αντίπαλο τη δημιουργία ευκαιριών. Αυτό σημαίνει ότι ήμασταν ομάδα».

Εκρινε επίσης ότι μόνο με αυτή τη φιλοσοφία θα εξασφαλιστεί η νίκη στον αγώνα με την Καλαμαριά. «Αν οι παίκτες αντιληφθούν ότι το παιχνίδι θα είναι το ίδιο δύσκολο με αυτό που προηγήθηκε με τον Αρη, καθώς επίσης και πως απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια, τότε θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να κερδίσουμε. Ο Απόλλων δουλεύει σκληρά ως ομάδα και διαθέτει γρήγορους παίκτες στις αντεπιθέσεις. Αρα χρειάζεται να ασκήσουμε πολύ πίεση στον αντίπαλο. Πρέπει εμείς να κυνηγήσουμε το παιχνίδι και όχι να περιμένουμε να έρθει αυτό σε μας».

Εμφανίστηκε καυστικός όταν ρωτήθηκε για την ποινή των 5 αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Γεωργιάδη. «Ολοι γνωρίζουμε το χαρακτήρα και τη διαδρομή του Γεωργιάδη. Εχουμε να κάνουμε με έναν άριστο επαγγελματία και η σταδιοδρομία του μιλάει από μόνη της. Προφανώς δεν ήταν όμορφη η φάση που έγινε, είμαι βέβαιος όμως ότι δεν υπήρχε πρόθεση, αλλά θεωρώ ότι ήταν στις ιδιαιτερότητες του ντέρμπι. Η ποινή είναι υπερβολική. Και στο παρελθόν έχουν συμβεί πιο σοβαρά πράγματα χωρίς να επισύρουν τέτοια ποινή. Ζήτησε συγνώμη, άρα θεωρώ ότι το να καταδικαστεί ο παίκτης είναι αν μη τι άλλο υπερβολή».