Επανήλθε η ηρεμία στην ΑΕΚ

Ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά των παικτών του εμφανίστηκε ο Νίκος Κωστένογλου.

Η αλλαγή προπονητή στον πάγκο μιας ομάδας έχει πάντα αντίκτυπο στην ψυχολογία των παικτών και σαφώς η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ο Νίκος Κωστένογλου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το δύσκολο έργο της αντικατάσταση του Φερέρ -του οποίου μέχρι πρότινος ήταν συνεργάτης- επισήμανε ότι πρώτος στόχος του είναι να «ζεστάθουν ξανά οι ψυχές των παικτών».

Μπορεί η πρώτη του παρουσία στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης να μην συνοδεύτηκε με νίκη, και η ισοπαλία να ήρθε από την έμπνευση του – ερχόμενου από τον πάγκο- Ισμαέλ Μπλάνκο να σκοράρει με τακουνάκι, όμως έδειξε ότι τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο παρέταξε ένα σύνολο που είχε κάποιο στόχο, έστω κι αν αυτός ήταν κατά πρώτο λόγο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να μην επιτρέψει στους Ισπανούς να γίνουν απειλητικοί.

Κι αν οι μουρμούρες από τη εξέδρα δεν έλειψαν, ο 38χρονος τεχνικός κατάφερε με την ηρεμία που τον διέκρινε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να διαβάσει όσο καλύτερα γινόταν τον αγώνα, έστω κι αν δεν απέφυγε τα λάθη.

Αυτή, ακριβώς, η ηρεμία του είναι που κυριαρχεί και στα αποδυτήρια, αφού όπως όλα δείχνουν, έχει καταφέρει να αγγίξει με τη συμπεριφορά του τις ψυχές -όπως ήθελε- των «κιτρινόμαυρων».

Μπορεί η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια του 90λέπτου κόντρα στη Χετάφε να μην καλή, εντούτοις, ο τρόπος που αντιμετώπισαν οι παίκτες της ΑΕΚ το παιχνίδι έδειχνε ότι είχαν αυτό που τους έλειψε σε αρκετά παιχνίδια στο παρελθόν