Γάλλοι λαϊκιστές που δεν έχουν περάσει… «Διαφωτιζμό» και δεν εκτιμούν την ΕΕ

Ξεσηκώθηκε ο λαός και στη Γαλλία.Μετά την Ιταλία,την Βρετανία,τη Σουηδία και τη μισή σχεδόν Ευρώπη.Απ’ότι φαίνεται μάλλον δεν ήταν πρόβλημα των Ελλήνων που δεν καταλάβαιναν την Υψηλή Πολιτική των Βρυξελλών γιατί «δεν είχαν περάσει Διαφωτισμό». Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Έγραφα κάποτε μετά το PSI το ’12 ότι θα καταρρεύσει κάποια στιγμή το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουν μείνει στην Ελλάδα μια χούφτα φιλελέδες-διανοούμενοι να  τραβάνε ακόμη προσοχές στη σημαία της Ένωσης με τα αστέρια,ενώ Ένωση δε θα υπάρχει.
Κάτι σαν τους ξεχασμένους Γιαπωνέζους μαχητές που δεκαετίες μετά τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας και το τέλος του Β’Παγκοσμίου Πολέμου εκείνοι έμειναν σε κάτι χαμένα νησάκια του Ειρηνικού με το όπλο στο χέρι να κάνουν έπαρση και υποστολή μιας σημαίας που δεν υπήρχε πια.

 

Σαν τους Γιαπωνέζους μαχητές – 残留日本兵

Το διάβασα τις προάλλες σε ένα στάτους στο facebook και με έπιασαν τα γέλια.
«Θα έρθει κάποια στιγμή που θα έχουν μείνει στο ευρώ μόνο η Γερμανία,η Ελλάδα και ο…Σκάι».
Καλό το πάθος που έχουμε σαν λαός,καλή και η σταθερότητα που δείχνουμε σε κάποιες ιδέες γιατί ντρεπόμαστε να μη μας πουν «προδότες» και «κωλοτούμπες» όμως όταν βλέπεις ότι το πράγμα πάει κάπου αλλού από από εκεί που έλεγε ότι πηγαίνει,πρέπει να παίρνεις τις αποστάσεις σου.

Καλή η Ευρωπαϊκή Ένωση.Καλό και το κοινό νόμισμα σαν ιδέα,οι ευρωπαϊκοί-χριστιανικοί λαοί είναι οι φυσικοί και πολιτισμικοί μας συγγενείς αλλά όταν όλοι δυσανασχετούν με την πολιτική που ακολουθούν οι Βρυξέλλες,όταν το επίπεδο των λαών της Ευρώπης πέφτει συνεχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια,τότε λογικό είναι όλοι να αναπολούν την εποχή των κρατών-εθνών τότε που η Γαλλία ήταν Γαλλία,η Βρετανία-Βρετανία και η Ελλάδα-Ελλάδα και όχι μια αποικία χρέους.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν ερωτεύτηκαν ξαφνικά τις «ακραίες» ιδεολογίες,ούτε έγιναν ρατσιστές-ξενόφοβοι και φασίστες όπως τους περιγράφουν οι διάφοροι συστημικοί διανοούμενοι της τηλεοπτικής μας μπανανίας.
Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη θέλουν πίσω τη ζωή τους.
Και το βασικότερο θέλουν πίσω τη Δημοκρατία που είχαν αποκτήσει με αγώνες.
Θέλουν να ακούγεται η φωνή τους.
Θέλουν εκείνοι που εκλέχτηκαν για να τους εκπροσωπούν να μην κάνουν τα αντίθετα από εκείνα για τα οποία είχαν εκλεγεί.
Θέλουν να μην τους κολλάνε ταμπέλες και να τους βγάζουν τρελούς  όταν λένε πως η ζωή η δική τους και των παιδιών τους έχει  πάρει την κατηφόρα.
Θέλουν οι νέοι να ζουν τουλάχιστον όπως ζούσαν οι γονείς τους και όχι χειρότερα από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Ο πλούτος αυξήθηκε τρομακτικά τις τελευταίες δεκαετίες.
Το θέμα είναι όμως ότι πήγε σε ελάχιστους,ενώ στους περισσότερους έμεινε το χρέος και η υποβάθμιση της ζωής τους.
Αυτή είναι η αλήθεια και το ξέρουν όλοι.Ακόμη και οι Έλληνες συστημικοί,οι πιο φανατικοί απ’όλους τους ευρωπαϊστές όλης της Ευρώπης.