Κοίτα Μιχάλη μας , το χάλι μας …

Ο Μισέλ Πλατινί ήταν μέγιστος μπαλαδόρος. Δεκάρι από τα λίγα που άφησε εποχή και όλοι τον θυμούνται με νοσταλγία για τα ποδοσφαιρικά του ανδραγαθήματα .Τα φάουλ ‘’αλά Πλατινί’’  τα ακούμε στις μέρες μας όταν κάποιος παίκτης σκοράρει με εντυπωσιακό χτύπημα από στημένη φάση. Της ‘’μιλούσε ‘’ της μπάλας .Τώρα όμως είναι πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και […]

Ο Μισέλ Πλατινί ήταν μέγιστος μπαλαδόρος. Δεκάρι από τα λίγα που άφησε εποχή και όλοι τον θυμούνται με νοσταλγία για τα ποδοσφαιρικά του ανδραγαθήματα .Τα φάουλ ‘’αλά Πλατινί’’  τα ακούμε στις μέρες μας όταν κάποιος παίκτης σκοράρει με εντυπωσιακό χτύπημα από στημένη φάση. Της ‘’μιλούσε ‘’ της μπάλας .Τώρα όμως είναι πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και μιλάει για μπάλα . Και ακούει και συζητεί και ονειρεύεται ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο ποδόσφαιρο εναρμονισμένο στις νόρμες της εποχής μας. Μ’ αυτή του την ιδιότητα επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες και την χώρα μας .

Για την Ελλάδα ερχόταν τελικά στην Μπανανία έφτασε. Γιατί με αυτά που γίνονται στην χώρα μας μόνο έτσι μπορούν να μας χαρακτηρίσουν ποδοσφαιρικά και δη αθλητικά. . Τα φάουλ αλα…Ελλάς ήταν πολλά και μας εξέθεσαν. Ξεφτιλιστήκαμε  όμως και όπως λέμε και εδώ στην Κρήτη ξεγιβεντιστήκαμε .Γιατί ο γίβεντος ήταν μεγάλος και τα κάτωθι θα επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές .Και δεν είμαι και υπερβολικός. Και λίγα λέω.

Εντάξει ότι είναι φιλέλληνας ο ..Μιχαλάκης το γνωρίζαμε. O Γάλλος πρόεδρος της UEFA αφιέρωσε λίγο από τον  χρόνο του  για να κάνει μια βόλτα στους χώρους γύρω από το ξενοδοχείου προκειμένου να χαλαρώσει και να απολαύσει τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα. Μόλις έγινε αντιληπτός από τους θαμώνες, αφιέρωσε ένα δίλεπτο για φωτογραφίες και αυτόγραφα. Τι τα ήθελε όλα τα άλλα ας ερχόταν μόνο για αυτά. Γιατί με αυτά που έζησε έφριξε. Ο κύριος  πάντως λόγος που ήρθε ήταν ένα πρότζεκτ της UEFA το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση των ενώσεων-μελών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τις δραστηριότητες του γύρω από το άθλημα. Είχε αλλεπάλληλες πρωινές συσκέψεις και μεταξύ αυτών που συναντήθηκε ήταν και ο κ. Χρήστος Αηδόνης που εσχάτως ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υφυπουργός με αρμοδιότητα στα θέματα αθλητισμού στο Υπουργείο Υγείας και Άθλησης .Γράψτε λάθος . Επειδή στην χώρα μας όλα γίνονται στο πόδι , τα θέματα του αθλητισμού τελικά παρέμειναν στο Υπουργείο Πολιτισμού που ήταν άλλωστε τόσα χρόνια .Οπότε η συνάντηση μάταια έγινε . Εντελώς άκυρη. Μίλησε με έναν άνθρωπο για τα μείζονα θέματα του ποδοσφαίρου μας (για την διαιτησία και άλλα πολλά )  και του αθλητισμού μας που επί της ουσίας δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο.

Αχ, ρε Μιχαλάκη δεν ήξερες δεν ρώταγες ? Αλλά και να ρώταγε τι να του έλεγαν ότι τότε που μιλούσαν είχε ο άνθρωπος αυτός την πολιτική ευθύνη του αθλητισμού στην χώρα μας και σε λίγα εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση θα ανακαλούσε την απόφαση που είχε πάρει πριν δέκα μέρες? Ότι θα του αφαιρούσαν αυτά για τα οποία ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και έδινε και συνεντεύξεις και είχε και επαφές ?  Αυτά ούτε στην Μπανανία . Τελικά μάθαμε ότι οι αρμοδιότητες του ΟΠΑΠ και του αθλητισμού θα παραμείνουν (?? )  στο υπουργείο Πολιτισμού , στο υπουργείο Παιδείας ο σχολικός αθλητισμός , ενώ στο υπουργείο Υγείας θα δοθούν μόνο ο μαζικός αθλητισμός και ο αθλητισμός των ατόμων με αναπηρία .Μύλος . Ανάπηροι στο μυαλό είναι οι τα φαιά φορούντες της χώρα μας θα σκέφτηκε ο Μισέλ Πλατινί όταν τα μάθαινε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά.

Μίλησε και με τους κ.κ Μαρινάκη , Πατέρα και Αδαμίδη και όλοι του υποσχέθηκαν ηρεμία και σοβαρότητα για να μην υπάρχει έξαρση της βίας. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις ξαναέβγαλαν τα τόμαχοκ και ξέθαψαν τα τσεκούρια του πολέμου των ανακοινώσεων και των απειλών με αφορμή την διαιτησία . Και μίλησε και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ.Πιλάβιο για τα ‘’ύποπτα ‘’ ματς  αλλά και την υπόθεση με τον μάνατζερ με τα αρχικά  Α.Τ,  και τις σκιές που υπάρχουν γενικά στο ποδόσφαιρό μας και μας έχουν στην… μπούκα στην ΟΥΕΦΑ , και μετά από λίγο μάθαμε για τις καταγγελίες για δωροδοκία του τερματοφύλακα Πουρή αλλά και το θέμα με τον διεθνή διαιτητή και το ΣΔΟΕ. Και ενημερώθηκε για την αθλιότητα που επικρατεί με τα ελληνικά γήπεδα με το ..κυλιόμενο χορτάρι του ΟΑΚΑ και τις ..ομορφιές των οπαδών του Πανιωνίου για να μην δώσει η ΑΕΚ ευρωπαϊκό ματς στη Ν. Σμύρνη.

Και τέλος ζήτησε και το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Superleague μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θα αστειευόταν βεβαίως . Τέτοιο δεν υπήρχε φυσικά . Και γέλασε. Για να μην κλάψει. Βρε τον χωρατατζή τι του ΄ρθε να ζητήσει . Που νόμιζε ότι ήρθε? Στην Ελλάδα ήθελε να ‘ρθει στην Μπανανία ήρθε .  Και ο μέγιστος μπαλαδόρος Μισέλ Πλατινί επισκέφτηκε την χώρα μας και….έχασε την μπάλα. Κοίτα Μιχάλη μας το χάλι μας που λέει και το γνωστό τραγούδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *