Ο καλύτερος Κρητικός παίκτης της 15ετιας

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο athleticradio.gr για τον καλύτερο Κρητικό ποδοσφαιριστή των τελευταίων 15 χρόνων.

Στην Κρήτη, αν είναι κάτι για το οποίο υπερηφανεύεται το ποδόσφαιρο του νησιού αυτό είναι ο ΟΦΗ. Ναι, ο ΟΦΗ μπορεί να παίζει στην Γ Εθνική όμως το δικό του μέγεθος ξεπερνάει τα όρια του νησιού και όλοι αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο επαρχιακό σύλλογο.

Σε αυτήν την γωνία δεν θα μιλήσουμε βεβαίως για τον ΟΦΗ και τα όσα γνωστά γνωρίζουμε αλλά για τον παίκτη που όμοιος του δεν έχει βγει τα τελευταία 15 χρόνια. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο 22χρονος κεντρικός μέσος είναι το τελευταίο εξαγώγιμο προϊόν του Κρητικού ποδοσφαίρου που σίγουρα το τελευταίο όνομα που έχει να υπερηφανεύεται ότι “έβγαλε” είναι αυτό του Νίκου Μαχλά.

Είναι επιτυχία ή όχι για το Κρητικό ποδόσφαιρο ότι βγάζει έναν μεγάλο παίκτη κάθε 10 και 15 χρόνια; Όχι βέβαια αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση που θα το αναπτύξω μια άλλη φορά.

Ο Μπουχαλάκης είναι πλέον ένας σύγχρονος box to box μέσος που τα στοιχεία που διαθέτει, δεν τα διαθέτουν πλέον αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Κατσουράνης αποχώρησε, ο Σάμαρης είναι ο διάδοχος του και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Μπουχαλάκης είναι ο επόμενος μεγάλος μέσος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να μαρκάρει άνετα ενώ χάρις στα πλούσια σωματικά του προσόντα μπορεί με δύο βήματα να “βγάλει” μια επίθεση. Θυμηθείτε την απίστευτη κούρσα που έκανε στο φιλικό με την Φενέρμπαχτσε όταν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έφτασε από την μια περιοχή στην άλλη. Ναι, η παρουσία του στον Ολυμπιακό τον βελτίωσε αρκετά και είναι πραγματικότητα πως του έδωσε άλλη δυναμική από αυτήν που είχε στον Εργοτέλη.

Το παράδειγμα του Μπουχαλάκη είναι τέτοιο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από κανέναν. Ένας ποδοσφαιριστής με πλούσιο ταλέντο, δούλεψε, το ανέπτυξε και πλέον βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Είναι πραγματικά κρίμα για το Κρητικό ποδόσφαιρο και όλους εμάς που χρειάζεται να βλέπουμε κάθε 10 και 15 χρόνια έναν (!!) ποδοσφαιριστή να μπορεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Ενδεχομένως, σε αυτό δεν βοήθησαν και οι ομάδες του νησιού ή να το πούμε πιο απλά η έλλειψη ταλέντου στην Κρήτη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής…